Geluiden rondom vertrek Binotto worden groter

Binotto Monaco

Ferrari-teambaas Mattia Binotto is niet zeker van zijn plek bij de Italiaanse renstal voor het nieuwe Formule 1 seizoen. Na een teleurstellend 2022 waarin Ferrari opnieuw naast de titel grijpt, worden de geluiden rondom een vertrek groter.

Ondanks de tweede plek in het constructeurskampioenschap en een tweede plek voor Charles Leclerc in het rijderskampioenschap, kent het team uit Maranello een chaotisch en tegenvallend seizoen. Met twee overwinningen in de eerste drie races gebaseerd op pure snelheid lijkt Leclerc op koers te liggen om de eerste wereldtitel voor Ferrari sinds 2007 binnen te halen. Helaas voor de Monegask is het zijn team dat hem vaker dan hijzelf lief is, zijn droom in de weg staat.

Speculaties

Eindverantwoordelijke voor deze chaos is Mattia Binotto. De kritiek op de engineer die het team sinds 2019 leidt wordt groter en groter. "Toen er spraken was van geruchten over mijn vertrek speculatie naar buiten kwam, heb ik uiteraard een gesprek gehad met mijn voorzitter, John Elkan", laat hij weten tegenover Motorsport.com. Na een goed overleg kwam het nieuws naar buiten dat de teambaas zou blijven."We bespraken openlijk wat de beste manier was om verder te gaan. We besloten dat het vrijgeven van een verklaring misschien wel de beste manier was om elke speculatie af te sluiten. Het is duidelijk dat er speculatie is, totaal ongefundeerd." Na deze geruchten kwam volgens de normaal gesproken welingelichte bron het nieuws naar buiten dat Binotto snel ontslag zal nemen.

Opvolger

Na een slecht seizoen zal hij te raden gaan of hij goed heeft gefunctioneerd. Er zijn volgens Binotto genoeg verbeterpunten. "Ik weet dat we alleen op onszelf moeten rekenen. Dat is de belangrijkste les van het seizoen." Als mogelijke vervanger wordt de naam van Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur genoemd. De Fransman heeft een lange carrière achter de rug bij verschillende teams in de Formule-klassen, daarnaast wordt hij als een echte manager gezien, iets wat volgens leden binnen het team van Ferrari een gebrek aan is.

 

Lees ook: FIA verbiedt technische innovaties Mercedes en Aston Martin

Lees ook: Welke coureur is de financiële kampioen van 2022?

Lees ook: Pierre Gasly: Emotioneel om in de Alpine te zitten

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden