Pierre Gasly: Emotioneel om in de Alpine te zitten

door Frederique van Grinsven
Pierre Gasly Alpine Abu Dhabi test 2022

Voor Pierre Gasly is het seizoen 2023 "al begonnen". De Fransman weet tijdens de post-season test in Abu Dhabi 130 ronden te rijden voor zijn nieuwe team Alpine en eindigt met de vierde snelste tijd.

"Nou, het was echt goed, [het] eerste gevoel bij deze Alpine-auto." zegt Gasly tegenover F1.com. "De eerste keer dat ik met deze auto de baan op ga, ik moet zeggen dat het een extreem vlotte ochtend was."

Van AT03 naar A522

Na zijn ruim zes jaar bij AlphaTauri, en een half seizoen bij Red Bull Racing in 2019, bereidt Gasly zich nu op voor zijn rol als Alpine-coureur naast landgenoot Esteban Ocon.

Na zijn succesvolle eerste meters in de A522 maakt Gasly de verschillen op: "Natuurlijk voelt het heel anders aan in het begin. Het zitje, de rempedalen, gaspedalen, de manier waarop de besturing aanvoelt. Dus er viel nogal wat te ontdekken, maar ik moet zeggen dat het heel goed voelde en dat we het hele programma hebben doorlopen.”

Alpine ziet er 'veelbelovend' uit

"Het was absoluut emotioneel om in de Alpine te zitten," zegt de 26-jarige verder. "Ik heb nog niet het volledige pak aan maar om met de Alpine de baan op te gaan en te beginnen... in gedachten ben ik al begonnen aan het seizoen 2023. Het was zeker heel bijzonder."

Alpine is dit seizoen vlak achter de topteams als vierde geëindigd bij de constructeurs en Gasly begrijpt waarom. "Ik denk dat het heel belangrijk is [om de baan op te gaan] zodra je mag beginnen. Het zijn veel processen, tussen engineers en mijzelf en we leren nog steeds veel over elkaar. Ik moet zeggen dat de auto zeker goed aanvoelt, zoals ze dit seizoen hebben laten zien en het is zeker veelbelovend."

Lees ook: Strijd om P6 in kampioenschap gewonnen door Alfa Romeo

Lees ook: F1 aan Tafel: Vaarwel Vettel

Lees ook: Olav Mol verwacht geen terugkomst Vettel

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden