Olav Mol verwacht geen terugkomst Vettel

door Sven Verveld
Premium update
Vettel Abu Dhabi 22
Premium update

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, blikt terug op de laatste race van het Formule 1-seizoen in 2022. Hij vertelt onder andere over het incident tussen Sainz en Hamilton, de uitvalbeurt van Hamilton en het nalatenschap van Sebastian Vettel.

De Grand Prix van Abu Dhabi in 2022 gaat de boeken in als de record brekende vijftiende overwinning van Max Verstappen in één seizoen. De Nederlander pakte pole position en gaf die niet weg tijdens de opening van de race. Achter hem waren het Carlos Sainz en Lewis Hamilton die elkaar van de baan drukten. Het incident leek op de situatie van vorig jaar, waar Verstappen en Hamilton bij betrokken waren. Formule 1-commentator Olav Mol reageert. "Het is specifiek voor deze baan. Je krijgt hier meteen een normale slipstream omdat de DRS nog niet werkt, zo'n aanval plaats je dan. Is er dan genoeg ruimte door de één of de ander?" De situatie was vanuit beide kanten te bekijken. Volgens Olav was het teruggeven van de plek genoeg en was daarna een straf niet op zijn plaats geweest. "We moeten er niet teveel heisa van maken. Dit zijn dingen die gebeuren in de openingsfase", aldus Olav. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen