F1 aan Tafel: Vaarwel Vettel

door Anouk Ros
Podcast F1 aan Tafel 21 november

Het Formule 1-seizoen zit erop. Afgelopen weekend vond de slotrace in Abu Dhabi plaats, die Max Verstappen de vijftiende overwinning van dit seizoen opleverde. En Mick Schumacher en Nicholas Latifi wisten elkaar weer te vinden op de baan. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Uitvaller bij Mercedes

Deze week te gast is Rob van Someren, dj radio 10 Somertijd, politieman en groot Formule 1-liefhebber. Lewis Hamilton viel tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi uit. Het is wel duidelijk dat dat te maken had met het incident in de eerste ronde, al kan Hamilton er zelf ook en show van maken. "Als Hamilton iets roept over de boordradio, zet hij daarna de snelste raceronde neer. Dat gebeurde nu weer. Maar het zal ongetwijfeld zo zijn dat zijn uitvalbeurt te maken heeft met die klap die hij maakte, want hij kwam met vier wielen los", aldus Van Someren.

Teamspirit

Maar ook Rick Winkelman, journalist, onder andere commentator van NASCAR en IMSA bij Ziggo Sport en groot Formule 1-liefhebber, schuift deze aflevering aan. Voor de tweede plek in het wereldkampioenschap was de race van Sergio Pérez nog erg belangrijk. Winkelman verklaart waarom Verstappen zijn teamgenoot bij de start niet voorbij liet gaan: "Zo vroeg in de wedstrijd is dat ook niet verstandig. Je weet niet hoe de rest van de race nog gaat lopen. En inderdaad, Max gaat in eerste instantie voor zijn eigen kansen, als die er niet waren geweest had hij misschien Pérez nog wel kunnen helpen."

Weg met Binotto

Uiteraard is vaste waarde van de podcast én Nederlands meest besproken en meest succesvolle autosport-teambaas, Frans Verschuur, er ook weer bij. Met alles wat er dit seizoen bij Ferrari is gebeurd, lijkt het de mannen aan tafel meer dan logisch dat er iemand anders op de plek van Mattia Binotto komt. Verschuur riep dit al langere tijd: "Ik heb twee jaar geleden al gezegd dat dit gebeuren moest. Ze zullen dat nooit in een seizoen doen, want dat is natuurlijk beschamend voor Binotto, die eigenlijk van de technische afdeling komt van Ferrari."

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden