F1 aan Tafel: Max' test positief

door Tim Koenders
alonso sprint imola

Naast de eerste testweek valt er genoeg te bespreken over de gevolgen van de situatie in Oekraïne. Zo gaat de Grand Prix van Rusland niet door en heeft Haas te maken met een grote Russische sponsor en een Russische coureur. Mattie Valk bespreekt vanuit de Harbour Club in Vinkeveen met spraakmakende gasten het recente autosportnieuws in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel.

De eerste gast is Sebastiaan Bleekemolen. Naast coureur is hij ook ondernemer bij Race Planet. 

Grand Prix van Rusland moet niet vervangen worden

De Formule 1 maakte bekend dat de Grand Prix van Rusland onder de huidige omstandigheden niet door kan gaan. Bleekemolen is het eens met de beslissing en vindt dat de Formule 1 snel gehandeld heeft. Op de vraag of er een andere race op de plek van Rusland moet komen is hij duidelijk. "22 races is voor de teams en de rijders meer dan genoeg. Het is tegenwoordig best wel pittig, vroeger hadden ze er maar zestien."

Daarnaast schuift ook autosport-commentator Rob Steltman aan.

Zo bijzonder is de Red Bull niet

Terugkijkend op de wintertests in Barcelona viel de Red Bull direct op, vooral de sidepod van de auto. Daar lijkt de Red Bull heel anders in vergelijking met de andere teams. Toch vindt Steltman het allemaal niet zo bijzonder. "Er zijn wel meer auto's met zo'n hele hap eruit. Bij Red Bull valt het gewoon op omdat ze het zwart hebben gemaakt. Ik vind dat er wel heel veel gehyped wordt voor Red Bull."

Uiteraard is ook Frans Verschuur, onze vaste waarde, er weer bij. 

Mazepin moet weg

Ook de gevolgen van de oorlog in Oekraïne worden besproken. Volgens Frans Verschuur is er maar één oplossing als het gaat om Russische mensen en sponsoren in de Formule 1. "Nikita Mazepin moet er gewoon uit. Alles wat met Rusland te maken heeft moet afgebroken worden. Er zijn genoeg coureurs met centjes en die zijn waarschijnlijk ook nog sneller dan hem."

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel.

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link. 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen