McLaren zet Mick Schumacher in voor Portimão test

door Frederique van Grinsven
Norris-saoedi-arabie-mclaren

Mercedes-reservecoureur Mick Schumacher heeft zijn eerste kilometers in een McLaren afgelegd tijdens een test in Portugal woensdag.

De test op het circuit van Portimão maakt deel uit van de langdurige samenwerking tussen McLaren en Mercedes, waarbij het Britse team een beroep kan doen op Schumacher als test- en reservecoureur. Ook voorgaande jaren stond de afspraak om reservecoureurs als Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries uit te wisselen, mocht een vaste coureur een Grand Prix niet kunnen rijden.

Schumacher in 2021-spec

Schumacher nam woensdag plaats achter het stuur van de MCL35M uit 2021. Formule 1-reglementen maken het mogelijk voor teams om te privé te testen met een auto die minimaal twee jaar oud is. "Bij Mick voegen zich enkele van onze monteurs en technische leerlingen en stagiaires, die waardevolle ervaring opdoen rondom de baan." legt het team van McLaren verder uit op Twitter.

Aan het einde van 2022 werd bekend dat Mick Schumacher na twee jaar zijn Haas-stoeltje kwijtraakte aan de terugkerende Nico Hülkenberg. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher werd vervolgens door Mercedes opgepikt als derde coureur.

Lees ook: Zak Brown: Alpine zeker te verslaan na update

Lees ook: Kalender 2024: 24 races, twee races op zaterdag

Lees ook: Grand Prix van België blijft op de kalender

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden