Zak Brown: Alpine zeker te verslaan na update

door Patrick Wuite
Norris Piastri Miami

Het gevecht om P5 in het constructeurskampioenschap ligt helemaal open, denkt McLaren-baas Zak Brown. Zijn renstal staat vooralsnog zesde in de stand, 18 punten achter Alpine, maar de Amerikaan denkt dat McLaren het Franse team kan verslaan.

De update van McLaren in Oostenrijk bracht het team veel goeds. Ineens kon Lando Norris vooraan meedoen, kwalificeerde hij zich als vierde en werd hij in de race, na een straf van Carlos Sainz, ook vierde. Oscar Piastri kende een moeilijk weekend, maar hij beschikte nog niet over het updatepakket. Dit weekend zullen de updates ook op zijn auto zitten en heeft Norris alweer de volgende nieuwe onderdelen op zijn auto. En dus is McLaren-baas Zak Brown optimistisch gestemd en heeft hij er alle vertrouwen in dat zijn team nog vijfde kan worden in het constructeurskampioenschap.

"We kunnen ze zeker verslaan", vertelt Brown aan RaceFans. "Het gaat wel lastig worden, ze hebben een sterke raceauto en twee goede coureurs. We kunnen het ons nu niet meer veroorloven om fouten te maken. We hebben een betrouwbare auto en als we alles goed doen (pitstops, geen rare incidenten), dan is het zeker game on", aldus de Amerikaanse zakenman.

Piastri Norris Canada

Lees ook: Frans Verschuur over uitspraak Toto Wolff: Ik vind dit slecht

Lees ook: Olav Mol over Nyck de Vries: Helaas niet Formule 1-waardig

Lees ook: Villeneuve: Verstappen een robot, Hamilton mist consistentie

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden