Olav Mol over Nyck de Vries: Helaas niet Formule 1-waardig

SI202307020188_hires_jpeg_24bit_rgb
Premium update

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, blikt terug op de Grand Prix van Oostenrijk. Olav vertelt over een bewogen raceweekend, het weekend van Nyck de Vries en de dominantie van Max Verstappen.

Het weekend in Spa werd overschaduwd door een dodelijk ongeluk in België. Dilano van 't Hoff kwam afgelopen weekend om het leven na een dodelijke crash op Spa. De achttienjarige Nederlandse coureur kwam voor het Nederlandse MP Motorsport-team uit in de Formula Regional. Lance Stroll pleit na afloop van de race voor aanpassingen in de legendarische Eau Rouge bocht. Max Verstappen denkt meer dat een oplossing voor de hoeveelheid spray achter de top drie, de oplossing is. Het ongeluk is een tragisch ongeluk wat de hele motorsportwereld in de toekomst wil voorkomen. "Mercedes gaat testen met nieuwe spatborden om zo te kijken of het effect van de spray die nu vrijkomt te verminderen. Dit is een race probleem en ook zeker een Spa Francorchamps probleem, want we hebben daar al vaak op die plek dodelijke ongelukken gezien. De dood rijdt altijd mee. Op elk pasje dat je krijgt bij de FIA staat de tekst "motorsport is dangerous", dat maakt het niet minder triest en heftig voor alle nabestaanden."

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden