Puma contracteert Emma Kimiläinen in W Series

door Steffie van Hamersveld
3639737

Emma Kimiläinen gaat in 2022 het W Series-team van Puma versterken. De Finse coureur is in uitstekende vorm, nadat ze vorig seizoen op de derde plaats eindigde in het kampioenschap. “Het doel voor 2022 is deze progressie voorzetten en de titel winnen”, aldus Kimiläinen.

Tijdens haar twee seizoenen in de W series heeft de 32-jarige coureur tweemaal een race gewonnen, de laatste in augustus op circuit Spa-Franchorchamps. Het eerste seizoen eindigde Kimiläinen als vijfde in het kampioenschap en in 2021 wist ze op de derde plaats te eindigen. “Mijn voorbereiding tot nu toe is erg goed en ik train hard”, zegt Kimiläinen. "Ik kijk uit naar de testdagen in Spanje.” Van 28 februari tot en met 4 maart zullen de 19 vrouwelijke coureurs van de W Series in actie komen tijdens de testdagen op Circuit de Barcelona-Catalunya.

Emma kimilainen zandvoort
Foto: W Series

Samenwerking racekleding

Puma Motorsport heeft ook de samenwerking met de W Series verlengd voor de racekleding speciaal voor de vrouwelijke coureurs. Hun racewear, die sinds 2019 wordt gebruikt in de W Series, voldoet aan dezelfde kwaliteits- en veiligheidseisen als die van de Formule 1. Directeur van de W Series, Catherine Bond Muir, is blij en trots dat de samenwerking voortgezet wordt. “Onze merken en visie passen perfect bij elkaar. W Series mikt op meer kansen voor vrouwen in de hoogste klasse van de autosport en Puma viert wereldwijd vrouwen die een inspiratie zijn voor anderen.”

Seizoen 2022

Aankomend seizoen is er genoeg om naar uit te kijken in de W Series. Het seizoen zal in mei van start gaan op het nieuwe circuit in Miami en er zullen in totaal 8 races worden gehouden. Ook zullen de dames voor het eerst in Azië in actie komen, namelijk op het circuit van Suzuka in Japan. De seizoensfinale staat gepland voor 28-30 oktober in Mexico. Voor het eerst sinds de start van de speciale raceklasse voor dames in Formule auto’s zal er ook een officieel teamkampioenschap worden verreden.

Lees ook: Voordeel teams die porpoising onder controle krijgen

Lees ook: Frans Verschuur: Haas en Alfa Romeo gaan weer achteraan rijden

Lees ook:F1 aan Tafel: Sport moet alle banden met Rusland verbreken

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden