Frans Verschuur: Haas en Alfa Romeo gaan weer achteraan rijden

door Jay Hartman
Header liveblog 1 Bahrein

Teambaas en vaste waarde van de podcast Frans Verschuur vreest dat de teams van Haas en Alfa Romeo weer achteraan rijden. Dat zegt hij in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. De tafelgasten bespreken in de aflevering de testdagen in Barcelona.

Tijdens de driedaagse test in Barcelona viel het op dat Haas en Alfa Romeo te maken hadden met veel problemen. De tafelgasten vrezen dus dat het weer een moeilijk seizoen wordt voor beide teams. Autosport-commentator Rob Steltman zegt meteen dat Haas enorm tegenvalt. Vooral omdat zij al het geld van vorig seizoen in dit project hebben gestopt. 

Problemen

Verschuur ziet het somber in voor Haas. Hij hoopt dat het team competitief kan zijn, maar na de testdagen denkt hij daar wel anders over. Hij zegt dat ze hun problemen niet in één keer allemaal kunnen oplossen. Al helemaal niet voor de testdagen in Bahrein. "Elke ronde is data, dus het is zonde dat dit gebeurt. Het valt me ook tegen, want ze hebben er twee jaar lang aan gewerkt en nog steeds heb je deze problemen."

Steltman zegt dat het logisch is dat diverse teams tegen problemen aanlopen tijdens het testen. Lando Norris stond stil aan het begin van de pitstraat met zijn McLaren en Fernando Alonso stond naast een rokende Alpine. Toch vallen de problemen juist bij Alfa Romeo en Haas het meest op volgens hem. Verschuur voegt daaraan toe dat die twee teams ook veel meer te maken krijgen met problemen dan de rest. 

Nikita Mazepin rijdt de Haas testdagen Barcelona 2022

Te laat naar buiten 

Bij coureur Sebastiaan Bleekemolen viel het ook op dat veel teams pas laat de baan op gingen. Hij begrijpt dat ook niet goed, omdat ze met nieuwe auto's en veel tijd veel data kunnen verzamelen. "Je kan beter beginnen met testwerk, zodat je misschien tijd overhoudt. Dan dat je later testwerk doet en tijd tekort komt", aldus Bleekemolen. 

Lees ook: Speciale vergadering FIA naar aanleiding ontwikkelingen Oekraïne

Lees ook: Kennismaking met nieuwe wedstrijdleider: wie is Eduardo Freitas?

Lees ook: Wat verandert er aan het Jeddah F1 circuit?

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden