Carlos Sainz: harder pushen op nieuwe banden

door Steffie van Hamersveld
10-saturday-monza

Op de nieuwe 18-inch banden is het mogelijk om harder te pushen. Volgens Carlos Sainz heeft Pirelli goed werk geleverd en zijn de banden minder gevoelig voor degradatie en oververhitting.

Sainz, die met zijn Ferrari de meeste ronden van iedereen heeft gereden tijdens de testdagen in Barcelona, is blij verrast. “De banden lijken goed te passen bij deze nieuwe auto’s en vooral de degradatie en oververhitting lijken een stuk minder in vergelijking met voorgaande jaren”, liet Sainz weten aan Motorsport.com. Volgens de Spaanse coureur heeft Pirelli goede vooruitgang geboekt en kunnen de coureurs harder racen.

pirelli banden compounds 2022
Foto: Pirelli

Verschil tussen compounds

Afgelopen jaren waren de verschillen tussen de diverse compounds soms erg klein. Bij de nieuwe banden lijkt het onderscheid groter. Volgens Sainz was er op het Circuit de Barcelona-Catalunya een duidelijk verschil in grip merkbaar. “Ook de deltatijden liggen verder uit elkaar. Dat zal de races spannender maken.” Lance Stroll was minder lovend. De coureur van Aston Martin had nog veel last van degradatie en oververhitting. "Het voelde niet anders dan vorig jaar", aldus Stroll.

Vertekend beeld

Alexander Albon is ook positief. “We hoeven iets minder te letten op oververhitting”, zegt Albon. “Maar laten we niet vergeten dat het nog vrij koud was in Barcelona. De test in Bahrein zal meer duidelijkheid verschaffen.”

Van 10 tot 12 maart zullen de Formule 1 coureurs opnieuw hun bolides testen op het Bahrain International Circuit, waar de baantemperaturen een stuk hoger zullen liggen.

Lees ook: Vettel hoopt dat nieuwe wedstrijdleiders gedreven zijn

Lees ook: F1 aan Tafel: Colton Herta niet goed genoeg voor Formule 1

Lees ook: Puma contracteert Emma Kimiläinen in W Series

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden