Vettel hoopt dat nieuwe wedstrijdleiders gedreven zijn

door Jay Hartman
Header liveblog 1 Bahrein

Sebastian Vettel hoopt dat de nieuwe F1-wedstrijdleiders net zo gedreven zijn als Michael Masi. Nadat Masi zijn spullen moest pakken als racedirecteur zijn Niels Wittich en Eduardo Freitas aangenomen als nieuwe wedstrijdleiders. De Aston Martin-coureur spreekt zich uit tegen het ontslag van Masi.

Vettel, die de directeur is van de rijdersvereniging, spoorde de FIA aan om naar de gehele tijd te kijken van Masi als wedstrijdleider. Ook vroeg hij de organisatie om andere wijzigingen te herzien. Vettel is het er niet mee eens dat Masi moet vertrekken en complimenteert de oud-wedstrijdleider voor zijn werk. De Duitser heeft wel vertrouwen in de nieuwe wedstrijdleiders, maar hoopt vooral dat zij met dezelfde toewijding als Masi de rol zullen vervullen.

Charles Leclerc en Max Verstappen persconferentie Grand Prix België 2021

Teleurstelling onder coureurs

Naast Vettel hebben er meer coureurs uitgesproken over het ontslag van Masi. Max Verstappen vertelde tijdens de testdagen in Barcelona dat hij de oud-wedstrijdleider een bericht heeft gestuurd. Hij vindt het oneerlijk dat Masi 'voor de bus is gegooid'. Hij snapt niet dat de FIA de communciatiekanalen naar Masi open heeft gedaan, waardoor de enorme chaos zoals in Abu Dhabi kon gebeuren. Hij snapt daarom heel goed dat Masi onder druk stond om een goede beslissing te maken. Dat hij mede daardoor ontslag heeft gekregen vindt de wereldkampioen onacceptabel. 

Ook Charles Leclerc vindt het spijtig dat Masi niet meer terugkeert als wedstrijdleider. Hij vindt dat Masi naar zijn idee de beste beslissing probeerde te maken, zoals hij altijd al probeerde. Ook Leclerc benadrukt de druk die op hem stond en vindt dat dat vooral onderschat wordt. Net als Vettel hoopt de Ferrari-coureur dat deze beslissing van de FIA de juiste is geweest en dat de sport er uiteindelijk op vooruit gaat.

Lees ook: F1 aan Tafel: Colton Herta niet goed genoeg voor Formule 1

Lees ook: FIA komt naar buiten met statement over Rusland

Lees ook: Puma contracteert Emma Kimiläinen in W Series

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden