Helmut Marko: Red Bull, Mercedes en Ferrari rijden vooraan

Header liveblog 1 Bahrein

Helmut Marko schat in dat Red Bull, Mercedes en Ferrari vooraan zullen rijden in 2022. Na afloop van de eerste testdagen staan die teams er volgens de Oostenrijker het beste voor. Welk team van de drie het snelste is heeft te maken met het finetunen.

Van 23 tot en met 25 februari stonden de eerste testdagen van 2022 op het programma. De teams konden data verzamelen en langzaam de eerste conclusies trekken over hun eigen materiaal. De meesten geven aan niet in te kunnen schatten hoe de concurrentie ervoor staat omdat je bijvoorbeeld nooit weet met hoeveel brandstof ze reden. Helmut Marko durft al wel de eerste balans op te maken. Volgens hem gaat de strijd dit jaar tussen Red Bull, Mercedes en Ferrari. Dat liet hij weten aan het Duitse RTL.

Max Verstappen / Red Bull Racing / test Barcelona / 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Rudy Carezzevoli / Getty Images)

McLaren vierde team

“Ferrari heeft een grote stap gezet. Ik zie dat zij de aansluiting bij Red Bull en Mercedes hebben gevonden.” Marko denkt dat het finetunen gaat bepalen welk team er tijdens de eerste race in Bahrein het beste voor staat. McLaren kan ook terugkijken op een goede test maar Marko ziet het team nog niet vooraan meedoen. “McLaren is ook wel sterker geworden, ze hebben de afstand naar de kop verkleind. Toch denk ik niet dat ze vooraan mee kunnen doen."

Lees ook: F1 aan Tafel: Colton Herta niet goed genoeg voor Formule 1

Lees ook: FIA komt naar buiten met statement over Rusland

Lees ook: Puma contracteert Emma Kimiläinen in W Series

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen