Lewis Hamilton over overstap Ferrari: ?Mijn droom komt uit?

door Tim Koenders
lewis hamilton 2023 brazilie sao paulo

Lewis Hamilton heeft voor het eerst gereageerd op zijn overstap naar Ferrari in 2025. De zevenvoudig-wereldkampioen beschrijft het als een droom die uitkomt.

Afgelopen week werd de Formule 1-wereld verrast met de geruchten dat Lewis Hamilton vanaf 2025 voor het team van Ferrari zal rijden. In de ochtend kwamen de eerste geruchten en in de avond werd het nieuws officieel naar buiten gebracht. Mercedes meldde dat Lewis Hamilton het team na 2024 gaat verlaten en niet veel later bevestigde Ferrari dat de Brit had getekend bij het Italiaanse team. Lewis Hamilton heeft op zijn sociale media voor het eerst gereageerd op zijn overstap.

lewis hamilton qatar 2023

Het rood van Ferrari

“Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik ben heel gelukkig met de behaalde successen met Mercedes. Iets waar ik als kind van droomde. Nu krijg ik de kans om nog een droom waar te maken die ik als kind had. Rijden in het rood voor Ferrari.” Lewis Hamilton wil iedereen binnen Mercedes enorm bedanken maar kijkt nog erg uit naar aankomend seizoen. “Het was mijn moeilijkste keuze ooit maar ik denk dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Ik denk op dit moment nog niet aan 2025. Mijn focus ligt nog steeds op 2024. Ik wil Mercedes aankomend seizoen helpen races te winnen.”

Lees ook: Red Bull steunt Nederlandse Emely de Heus in F1 Academy

Lees ook: Toto Wolff over Russell: Geen voorkeursbehandeling in 2024

Lees ook: Toto Wolff over vertrek Lewis Hamilton: ''Timing is verrassend''

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden