Toto Wolff over Russell: Geen voorkeursbehandeling in 2024

Hamilton chicane

Nadat Lewis Hamilton heeft aangekondigd dat hij per 2025 bij Ferrari gaat rijden, ligt het voor de hand dat George Russell de voorkeur krijgt tijdens het seizoen van 2024. Volgens teambaas Toto Wolff is hiervan geen enkele sprake en zullen ze gelijke kansen krijgen.

Gisteren kondigde de zevenvoudig wereldkampioen aan dat hij per 2025 zal veranderen van team en gaat rijden voor Ferrari. Het was een verrassing voor velen en zo ook voor het team van Mercedes. Hamilton heeft nog niet gereden met de W15 en heeft nu al de beslissing gemaakt niet meer verder met het team te willen. Volgens de Brit is hij toe aan een nieuwe uitdaging die hij vindt in het Italiaanse team.

Gelijke kansen

Aangezien Russell de komende jaren nog bij het team van Mercedes rijdt, ligt het voor de hand dat hij een voorkeursbehandeling zal krijgen in het komende seizoen. Volgens teambaas Toto Wolff is dit zeker niet het geval. “Wat ik als teambaas altijd heb geprobeerd om te doen, en dat geldt voor ieder van ons bij Mercedes, is om transparant en eerlijk te zijn. Dat gaat in 2024 niet veranderen.” Er zullen dus gelijke kansen zijn tussen beide coureurs en niemand zal kunnen genieten van een voorkeursbehandeling vanuit het team. Sinds 2021 heeft Mercedes niet meer van successen kunnen genieten omdat de dominantie van Red Bull steeds groter werd. “Fijn dat je me eraan herinnert dat 2021 de laatste keer was dat we echt goed waren! De voorspellingen zijn niet in ons voordeel. Desondanks gaan we er alles aan doen. Dat zal de jaren erna niet anders zijn dan in 2024. Maar dan met een andere coureur. Deze reis samen gaat de geschiedenisboeken in.”

Hamilton en Russell zaterdag Brazilië 2022
Foto: Mercedes Media

Sterk seizoen

Toto Wolff wil in het komend seizoen vooral een sterk seizoen neerzetten met zijn twee coureurs. Gedurende het seizoen van 2024 wil hij pas gaan kijken wie het tweede zitje moet gaan invullen in het seizoen erna. “We weten hoe lastig het is om de strijd aan te gaan, niet alleen met Red Bull maar mogelijk ook met anderen. George heeft het potentieel om dit team te leiden. Ik kan me geen betere teamleider wensen als Lewis vertrekt. Geen twijfel over mogelijk." Het team van Mercedes heeft verschillende opties als het gaat om het tweede zitje. Zo kunnen ze kijken naar hun opleidingsteam of naar ervaren coureurs die al een huidig zitje hebben in de Formule 1.

Lees ook: Red Bull steunt Nederlandse Emely de Heus in F1 Academy

Lees ook: Olav Mol over overstap Hamilton: "Verstandig besluit"

Lees ook: Toto Wolff over vertrek Lewis Hamilton: ''Timing is verrassend''

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden