Olav Mol over overstap Hamilton: "Verstandig besluit"

Lewis Hamilton podium Australië 2023

Met een rood pak in een rode Formule 1-auto winnen, is een droom voor iedere coureur. Toch zijn ook vele kampioenen ook gesneuveld onder de druk bij Ferrari. Waarom heeft Lewis Hamilton, net als vele andere kampioenen de wil om de succesverhalen van Juan Manuel Fangio en Michael Schumacher in Italië te herhalen?

Keuzes verleden

Het is niet de eerste opvallende keuze betreft teams die Lewis Hamilton maakt. Op 28 september 2012 werd bekend, dat Hamilton het team van McLaren aan het einde van het seizoen zou verlaten. Het geweldige besluit om voor Mercedes te kiezen leverde hem zes wereldtitels op. Olav Mol, commentator bij Grand Prix Radio, vindt de overstap naar Ferrari niet de meest riskante uit zijn carrière. "Zijn overstap van McLaren naar Mercedes destijds, had een hoger risicogehalte. Daarbij is het met zijn wil om te racen vanaf 2025, in combinatie met een verse werkomgeving een verstandig besluit."

GOAT

Het grote doel van Lewis Hamilton is het binnenhalen van een achtste wereldtitel. Daarmee zou hij Michael Schumacher passeren en is hij qua F1-wereldtitels de grootste coureur aller tijden. Het scenario dat Lewis Hamilton, na het drama voor hem in Abu Dhabi in 2021, zijn achtste wereldtitel bij het legendarische Ferrari zou paken, had men zelfs in Hollywood niet kunnen bedenken. "Alonso en Vettel hebben hun overstap naar Ferrari nooit kunnen omzetten in kampioenschappen voor Ferrari. Mocht Lewis Hamilton dat wel lukken, durf ik wel te zeggen dat hij in Italië heilig verklaard zal worden", aldus Olav Mol. De keuze van Lewis Hamilton voor Ferrari komt dus niet geheel als een verrassing. Zoals gezegd, een rood pak in een Formule 1 auto is voor iedere coureur een droom. Ook Lewis Hamilton kan deze droom niet weerstaan. 

 

Lees ook: Officieel: Hamilton maakt overstap naar Ferrari

Lees ook: Fittipaldi en Bearman officieel reservecoureurs bij Haas in 2024

Lees ook: Andretti is het sterk oneens met de uitleg van de Formule 1 waarin hun toetreding is afgewezen

 

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden