Officieel: Hamilton maakt overstap naar Ferrari

Mercedes Ferrari - Hamilton Leclerc - Groot-Brittannie 2022

Wie een dag geleden had gezegd dat Lewis Hamilton in 2025 voor Ferrari zou rijden, werd door een Formule 1-fan voor gek verklaard. Toch bevestigen zowel Ferrari als Mercedes nu officieel de overstap van de zevenvoudig wereldkampioen naar Ferrari.

De hele F1-wereld die tijdens de winterstop in een winterslaap was gesust, werd wakker geschud door sensationeel nieuws; Lewis Hamilton zal in 2025 de overstap naar Ferrari gaan maken. Na een overvloed aan berichtgeving van nieuwswebsites, maken nu beide teams op hun nieuwswebsites het nieuws officieel bekend.

Meerjarig contract

In het persbericht van de Italiaanse renstal laten ze weinig los over details rondom de deal. Wel is bekend dat er een meerjarig contract is getekend. Hoewel de Engelsman niet de jongste rijder meer is, heeft hij nog een aantal seizoenen om ook bij Ferrari op jacht te gaan naar zijn felbegeerde achtste wereldtitel.

Exit Sainz

Het begin van Lewis Hamilton bij Ferrari, betekent ook het einde van Carlos Sainz bij Ferrari. Hoewel het nieuws misschien als een klap in het gezicht voor de Spanjaard komt, laat hij op X weten nog steeds volledig gefocust te zijn op Ferrari. "Er staat nog steeds een lang seizoen voor de deur, waarin ik alles voor Ferrari zal geven. Nieuws over mijn eigen toekomst zal later komen."

 

Lees ook: Lewis Hamilton op weg naar Ferrari

Lees ook: Fittipaldi en Bearman officieel reservecoureurs bij Haas in 2024

Lees ook: Andretti is het sterk oneens met de uitleg van de Formule 1 waarin hun toetreding is afgewezen

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden