Fittipaldi en Bearman officieel reservecoureurs bij Haas in 2024

oliver bearman haas 2023

Het Haas Formula 1-team heeft Oliver Bearman en Pietro Fittipaldi aangekondigd als de reservecoureurs voor het seizoen 2024. Bearman, al bevestigd als reservecoureur voor Ferrari, zal beide rollen vervullen op de raceweekenden waar hij aanwezig kan zijn. De 18-jarige Bearman reed vorig jaar al voor Haas in de eerste vrije trainingen in Mexico en Abu Dhabi en nam deel aan de young driver test op het Yas Marina Circuit. Wat opmerkelijk is, is dat Haas een ambitieus schema heeft opgesteld met maar liefst zes FP1-sessies voor Bearman, verdergaand dan de FIA-regelgeving die vereist dat een rookie op twee evenementen rijdt.

Bearmans uitgebreide rol in 2024

"Het is cruciaal dat we Oliver de kans geven om meer FP1-sessies te rijden in 2024. Met beperkte testmogelijkheden is dit essentieel om zowel zijn vooruitgang te beoordelen als hem meer tijd in een F1-auto te geven," verklaarde Ayao Komatsu, de nieuwe teambaas van Haas, aan Motorsport.com. Naast zijn rol bij Haas zal Bearman ook zijn tweede seizoen in de Formule 2 aanpakken, waar hij uitkomt voor het Prema-team. Bearman verklaarde: "Ik ben echt blij om deel uit te maken van het MoneyGram Haas F1 Team voor het aankomende seizoen. Ik had vorig jaar een geweldige ervaring met iedereen in het team en kijk ernaar uit om daarop voort te bouwen dit jaar. Er zijn verschillende evenementen waar ik FP1 zal rijden, naast mijn taken als reservecoureur, wat opwindend is."

Pietro Fittipaldi in de auto van Haas eerste testdag Bahrein 2022
Foto: Haas F1 Team Media (Carl Bingham)

(Foto: Haas F1, Pietro Fittipaldi, FP1 Bahrein 2022)

Fittipaldi toegewijd aan Haas

Pietro Fittipaldi, een langdurige reserve bij Haas, zal zijn zesde seizoen met het team ingaan. Hij heeft dit jaar echter ook een fulltime IndyCar-rit bij Rahal Letterman Lanigan Racing. Ondanks zijn nieuwe IndyCar-verplichtingen zal Fittipaldi beschikbaar zijn als reservecoureur voor Haas tijdens weekenden zonder overlapping, waaronder de laatste zeven weekenden van het F1-seizoen 2024. Ayao Komatsu benadrukte het belang van Fittipaldi's rol en toewijding aan het team. "Pietro biedt ons waardevolle continuïteit en heeft door de jaren heen een geweldige bijdrage geleverd aan ons programma, zowel op als buiten het circuit. We zijn blij dat hij dit seizoen een IndyCar stoeltje heeft bemachtigd, maar ook beschikbaar zal zijn als onderdeel van de Haas-familie om ons te ondersteunen”, zo vertelde Komatsu aan Motorsport.com.

Lees ook: Andretti is het sterk oneens met de uitleg van de Formule 1 waarin hun toetreding is afgewezen

Lees ook: Breaking: Lewis Hamilton op weg naar Ferrari

Lees ook: Renovatieplannen voor Barcelona's Formule 1 race bieden hoop ondanks verhuizing naar Madrid

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden