Lewis Hamilton op weg naar Ferrari

Lewis Hamilton

Toen Formule 1-fans vanochtend wakker werden schrokken ze zich rot. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton lijkt in 2025 Carlos Sainz te gaan vervangen bij Scuderia Ferrari, zo schrijft Sky Sports. 2024 wordt dan Lewis zijn laatste seizoen bij Mercedes.

Contract Hamilton

Wat gek is aan het feit dat Lewis al in 2025 voor Ferrari gaat rijden, is het feit dat zijn contract bij Mercedes pas aan het einde van seizoen 2025 afloopt. Een jaar voordat zijn contract is afgelopen vertrekt Hamilton dus bij de Duitse renstal en gaat hij naar de Scuderia. George Russell blijft nog wel bij Mercedes. Wat er met Carlos Sainz gebeurt, is nog onbekend.

Lewis Hamilton
Foto: Mercedes / LAT Images

Hamiltons links naar Ferrari in het verleden

Sinds Hamilton meedeed in de koningsklasse van de autosport in 2007, is hij vaak gelinkt aan de Scuderia. Vorig jaar was het meest recente voorbeeld. Vasseur zegt echter dat de Italiaanse renstal Hamilton nooit een contract aan heeft geboden. Hamilton hield in 2023 de deur nog op een kiertje voor een potentiële hereniging met McLaren, het team waar hij vanaf zijn 13e voor heeft gereden. Het wordt nu dus definitief Ferrari. Juan Manuel Fangio is tot nu toe de enige coureur die met Mercedes en Ferrari de titel heeft gewonnen. Lewis kan, als Ferrari een beetje loopt, dit unieke record met hem delen.

 

Lees ook: Haas: "Streven naar teamgeest en vooruitgang in 2024"

Lees ook: Alonso brengt frisse energie bij Aston Martin

Lees ook: F1 wijst verzoek Andretti om in 2025 op de grid te staan af

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden