Hamilton raakte vertrouwen kwijt in Formule 1

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Lewis Hamilton is naar eigen zeggen het vertrouwen in de sport, de FIA en het systeem een beetje verloren, nadat hij geen kampioen werd door de controversiële beslissing van wedstrijdleider Michael Masi in Abu Dhabi.

Het mislopen van de titel deed enorm veel pijn, gaf de zevenvoudig wereldkampioen toe. Hij had tijd nodig om te reflecteren wat er precies was gebeurd en moest bij zichzelf te rade gaan of hij nog door wilde. Daar heeft hij niet lang over getwijfeld, maar de Brit constateert wel dat hij het vertrouwen in de sport een klein beetje is kwijtgeraakt. 

"Aan het einde van het seizoen denk je altijd na over de toekomst. De vraag is dan altijd: Ben je bereid tijd op te offeren en geloof je dat je nog een keer zoveel kan geven? Door dat proces ga ik altijd. Ik heb altijd van deze sport gehouden, maar heb wel het vertrouwen een beetje verloren", liet de Brit weten aan onder andere Grand Prix Radio.

Lewis Hamilton / Mercedes
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Komt het vertrouwen terug?

De vraag is dan ook of dat vertrouwen weer terugkomt. "Ik denk dat dat wel wat tijd in beslag gaat nemen. Het is goed dat de FIA actie onderneemt, maar vertrouwen raak je pijlsnel kwijt en dan duurt het een tijdje voordat dat weer terug is", aldus Hamilton.

Lees ook: Hamilton: Totaal niet boos op Verstappen of Red Bull

Lees ook: Hamilton dacht niet na over pensioen

Lees ook: Wolff eens met vertrek Masi: Juiste stappen ondernomen

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden