Vraagtekens bij nieuwe naam Sauber na geheimzinnig statement

door Nick Steenhuis
Alfa Romeo

Het team van Sauber baarde vanmiddag opzien na een geheimzinnig statement over de naamswijziging. Het Zwitserse team, dat nu nog Alfa Romeo F1 Team heet, maakte vorige week de nieuwe naam van het team bekend, maar lijkt nu iets anders te suggereren.

Sauber ging de afgelopen jaren door het leven als Alfa Romeo, maar zal de komende jaren anders gaan heten. Audi zal het Zwitserse team in 2026 namelijk gaan overnemen, waardoor Alfa Romeo na 2023 moet vertrekken als titelsponsor. Sauber, het team van Valtteri Bottas en Guanyu Zhou, moest daardoor op zoek naar een nieuwe teamnaam, die vorige week middels een persbericht bekend werd gemaakt. Het Zwitserse team zal de komende twee jaar door het leven gaan als Stake F1 Team Kick Sauber, refererend naar de twee grote sponsoren van het team. Deze naam stond ook al op de officiële inschrijflijst voor het Formule 1-seizoen 2024, die de FIA vorige week publiceerde. 

Echter, kwam Sauber vanmiddag met een mysterieus statement naar buiten, waarin het team lijkt te zeggen dat de daadwerkelijke naam van het team op 1 januari 2024 pas bekend gemaakt zal gaan worden. Het statement luidt: "Als je het denkt te weten, denk opnieuw. Het lijkt erop dat onze recent gedeelde teamnaam veel aandacht genereert. Alhoewel we nog niet klaar zijn om het uiteindelijke resultaat te delen, weten we wat er op het spel staat. Wees gerust, we hebben een missie om de spannendste identiteit die het team ooit gehad heeft te ontketenen. Weg zijn de korte en zoete dagen. We bereiden een feestmaal."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo F1 Team Stake (@alfaromeostake)

 

Lees ook: Amerikaanse raceafdeling Honda werkt mee aan 2026 F1-motor Aston Martin

Lees ook: Christian Horner: Veld zal competitiever zijn in 2024

Lees ook: Krack looft Alonso en Stroll voor loyaliteit aan Aston Martin ondanks vormdip

door Nick Steenhuis

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden