Sauber maakt nieuwe naam F1-team bekend

door Shakyra van den Heuvel
Guanyu Zhou en Valtteri Bottas Alfa Romeo

Het team wat in de vorige jaren Alfa Romeo F1 Team bekend stond, zal de komende twee seizoenen Stake F1 Team Kick Sauber gaan heten. Dit heeft het team van Zwitserse afkomst vandaag bekend gemaakt. 

Door het vertrek van Alfa Romeo moest Sauber op zoek gaan naar een nieuwe naamgever. In 2026 zal het team worden overgenomen door Audi. Doordat Audi vanaf 2026 het bedrijf zal overnemen, kon Alfa Romeo niet aanblijven als titelsponsor. Het online gokbedrijf Stake heeft laten weten dat zij de volgende twee jaar als titelsponsor op de auto te zien zullen zijn. Ook streamingsmaatschappij Kick.com zal ook in 2024 en 2025 groter op de auto te zien zijn. Zij hebben de rechten kunnen bemachtigen die voor het chassis gelden. De auto zal volgend jaar de Kick Sauber C44 gaan heten. Het team zal blijven bestaan uit de coureurs die ze dit jaar ook hadden, namelijk Valterri Bottas en Guanyu Zhou. 

Stake heeft ook al dit jaar gediend als titelsponsor, naast Alfa Romeo. Kick was een grote partner naast de twee titelsponsoren die bekend waren bij het grote publiek. Stake heeft tijdens een aantal races gedurende het seizoen groot op beide auto's gestaan. Tijdens de Grand Prix van België was er zelfs een speciale livery vanuit het bedrijf. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo F1 Team Stake (@alfaromeostake)

AlphaTauri

Het was al een tijdje bekend dat de naam van Alfa Romeo F1 Team zou gaan veranderen. De verwachting was ook dat de naam van AlphaTauri zou gaan veranderen. Vandaag is de officiële inschrijflijst gepubliceerd vanuit de FIA, waar nog steeds Scuderia AlpaTauri op staat. "Dit heeft in eerste instantie te maken met hoe je het chassis noemt. Ze kunnen dit later nog aanpassen als ze dat willen", aldus Olav Mol. Het is dus nog even afwachten of deze naam later nog wordt aangepast. Zij zullen wederom met Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda aan de start verschijnen in Bahrein. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FIA - Official account (@fia.official)

Lees ook: Toto Wolff deelt sneer uit naar FIA

Lees ook: Carlos Sainz: De 2024 auto voelt anders aan

Lees ook: Terugblik seizoen Williams: Mooie resultaten, maar blik vooral op toekomst gericht

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden