Carlos Sainz: De 2024 auto voelt anders aan

door Olav Veenhof
carlos sainz brazilie vrijdag 2023

Carlos Sainz voelt dat de auto van 2024 in de simulator anders aanvoelt dan de 2023 auto. Het is te hopen voor het Italiaanse team vooral constanter wordt, iets wat de auto van afgelopen jaar miste. 

Hoewel de wagen van 2023 zich kon meten tijdens de kwalificaties, met Sainz en Charles Leclerc die bij elkaar zeven poleposities behaalden, ontbrak het vaak aan racepace op de zondag. Daarnaast kampte de auto met een onstabiele achterkant, waar het team probeerde dit probleem op te lossen door de afstelling meer richting onderstuur te verplaatsen. Dit had met name nadelige gevolgen voor Leclerc, die in de race vaak posities verloor.

Nieuw concept bij Ferrari

Terwijl Ferrari werkt aan een nieuw concept voor het seizoen van 2024, geeft Sainz aan dat het model van de wagen nu al anders aanvoelt in de team-simulator. Gevraagd naar de voortgang, vindt hij het nog lastig te zeggen  "Ik denk dat we moeten wachten tot de tests. Het is buitengewoon moeilijk om nu al te weten.

Anders op simulator

Ferrari finishte als derde in het constructeurskampioenschap en zal er alles aan doen om het volgend seizoen beter te doen. "De wagen in de simulator gedraagt zich zeker anders. Maar ik denk dat het pas mogelijk is om te zien hoe de wagen daadwerkelijk met de banden omgaat, hoe het de snelheid behandelt en hoe onze racepace wordt beïnvloed, wanneer we de wagen met 100 kilo [racetank] en gebruikte banden testen", laat Sainz weten tegenover Motorsport.com

Weten waar we kunnen verbeteren

Carlos Sainz kende een hoogtepunt in Singapore door de enige niet Red Bull overwinning te behalen. Hoe het kan dat er niet meer overwinningen waren, begrijpt Sainz nu beter. "We begrepen het en nu brengen we het gewoon op de baan en proberen we het elke week te maximaliseren. Ik denk dat we daar nu veel beter in slagen.Het is bijna ongelooflijk dat zulke schommelingen in prestaties kunnen plaatsvinden. Maar zo is het in de Formule 1 van tegenwoordig, dat zie je ook bij andere teams." 

 

Lees ook: René Lammers rijdt volgend jaar in Spaanse Formule 4

Lees ook: Auto's Nyck de Vries voor 2024 gepresenteerd

Lees ook: Terugblik seizoen Williams: Mooie resultaten, maar blik vooral op toekomst gericht

 

 

 

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden