Auto's Nyck de Vries voor 2024 gepresenteerd

door Shakyra van den Heuvel
nyck de vries bakoe sprintrace

Zowel het Formule E-team als het WEC-team van Toyota hebben vandaag hun auto gepresenteerd waarmee ze in 2024 aan de start willen komen. Nyck de Vries zal in beide competities deelnemen na zijn korte seizoen in de Formule 1. 

Na het korte avontuur in de Formule 1 van Nyck de Vries bij Alpha Tauri, gaat hij aan de slag bij het WEC-team van Toyota en Formule E-team van Mahindra. Hij zal dus een dubbel programma gaan rijden waardoor hij zijn talent goed kan laten zien. Vandaag werden beide auto's gepresenteerd waarmee hij komend jaar hopelijk hoge ogen kan gooien. 

WEC-kampioenschap

In het WEC-kampioenschap zal hij gaan racen met het team van Toyota. Hij zal in een team terecht komen met ervaren coureurs Mike Conway en Kamui Kobayashi. Zij zullen samen gaan rijden in de Hypercar #7. Hij heeft ook al eerder voor dit team als testcoureur mogen rijden waardoor hij niet geheel nieuw is binnen het team. In het afgelopen seizoen wist het team van Toyota vier van de zeven races te winnen en daarom kan je zeggen dat het een succesvol team is. Volgend jaar mag de Vries zijn debuut maken tijdens de 1812 kilometer van Qatar. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door TOYOTA GAZOO Racing Europe (@tgreurope)

Formule E-kampioenschap

Eerder wist de Vries al wereldkampioen te worden in het Formule E-kampioenschap bij het team van Mercedes-EQ. Na dit sterke seizoen mocht hij het avontuur aangaan bij AlphaTauri, helaas met minder succes. Komend seizoen zal hij weer terugkeren in dit kampioenschap, maar dan met het team van Mahindra. Hij zal samen in het team komen met de Zwitser Edoarado Mortara. Ze zullen beide een grote opdracht hebben om het team weer beter op de rit te krijgen omdat zij afgelopen seizoen het slechtste resultaat hebben neergezet in hun geschiedenis binnen de Formule E. Op 13 januari start het nieuwe seizoen met de E-prix in Mexico.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ABB FIA Formula E (@fiaformulae)

Nyck de Vries krijgt volgend jaar dus een druk programma omdat hij in twee kampioenschappen tegelijk rijdt, maar daarnaast ook nog studeert op de Harvard Universiteit. Hij volgt de cursus 'Negotiation and Leadership' zodat hij die kan inzetten in zijn toekomst in de racewereld. Hij is deze cursus gestart nadat hij een welverdiende pauze had genomen na zijn ontslag bij AlphaTauri. 

Lees ook: Abbi Pulling tekent voor Alpine in F1 Academy

Lees ook: Theo Pourchaire maakt overstap naar Super Formula

Lees ook: Robert van Overdijk in F1 aan Tafel: 90% kans dat Madrid op F1-kalender komt

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden