Amerikaanse raceafdeling Honda werkt mee aan 2026 F1-motor Aston Martin

door Nick Steenhuis
Aston Martin-bolide

De Amerikaanse raceafdeling van Honda gaat meewerken aan de ontwikkeling van de Formule 1-krachtbron voor het team van Aston Martin. Het team uit Silverstone zal deze motor gaan gebruiken in 2026, wanneer de nieuwe motorreglementen in de Formule 1 in zullen gaan. Dit komt door de nauwere samenwerking tussen de Japanse en Amerikaanse tak van Honda die vandaag bekend is gemaakt.  

De raceafdeling van Honda is verdeeld over meerdere organisaties. Zo was Honda Performance Development de naam van de Amerikaanse tak van Honda, maar daar is inmiddels verandering in gekomen. Vanaf vandaag gaat de Amerikaanse raceafdeling van het Japanse automerk door het leven onder de naam Honda Racing Corporation USA, oftewel HRC USA. Deze verandering weerspiegelt de nauwere band met de Japanse tak van Honda, die onder de naam HRC Japan door het leven gaat. 

De tekst gaat verder onder dit bericht.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Honda Racing US (@hondaracing_us)

HRC USA gaat meewerken aan 2026-motor Aston Martin

De Amerikaanse tak van Honda zal ook een steeds grotere rol gaan vervullen binnen de wereldwijde raceprogramma's van het Japanse automerk. Honda zegt in een statement dat "met drie Formule 1-races in Amerika, HRC USA betrokken zal worden bij de ontwikkeling van de Formule 1-motoren van Honda en racesupport zal geven vanaf 2026". Hierdoor zal de Amerikaanse tak dus mee gaan werken aan de ontwikkeling van de 2026-motor voor het team van Aston Martin. Ook zullen er vanaf 2026 medewerkers van de Amerikaanse raceafdeling van Honda aanwezig zijn op de F1-circuits. Zij zullen in ondersteunende functies aanwezig zijn voor het team uit Silverstone. 

Financieel reglement voor ontwikkeling krachtbron

Voor de ontwikkeling van de Formule 1-motoren, die vanaf 2026 gebruikt zullen gaan worden, heeft de FIA ook een financieel reglement opgesteld, dat vanaf 1 januari 2023 in werking is getreden. Deze reglementen bepalen hoeveel geld fabrikanten mogen uitgeven aan de ontwikkeling van de Formule 1-krachtbronnen. Al het werk dat Honda in Amerika zal gaan doen voor de ontwikkeling van de 2026-motor valt daar dus ook onder. Zo zal het geld dat HRC USA uit gaat geven aan de ontwikkeling van de 2026 F1-motor ten koste gaan van het bedrag dat de Japanse afdeling van Honda uit kan geven aan de ontwikkeling van 2026-motor. Deze motor zal Aston Martin in 2026, wanneer de nieuwe motorreglementen ingaan, gaan gebruiken. Tot en met 2025 werkt Honda nog samen met Red Bull Racing.

 

Lees ook: Zak Brown bekritiseert samenwerking Red Bull en AlphaTauri

Lees ook: Jean Todt steunt Massa in zaak over 2008 titel

Lees ook: Frédéric Vasseur: Geen haast bij contractverlenging Leclerc en Sainz

door Nick Steenhuis

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden