Nyck de Vries houdt reserverol bij Mercedes

door Jacobine van den Berg
Header liveblog 1 Bahrein

Nyck de Vries houdt de reserverol bij het F1-team van Mercedes. Dat heeft de Duitse renstal bekendgemaakt. Hij deelt die functie net zoals vorig seizoen met Stoffel Vandoorne. Beide coureurs komen uit in de Formule E bij het gelijknamige team. 

Nyck de Vries is al sinds 2019 onderdeel bij Mercedes als reserve. Toch blijft zijn focus vooral op de elektrische klasse liggen. In die klasse werd hij afgelopen jaar wereldkampioen, in afwachting van een kans in de Formule 1.

Abu Dhabi test

Post-season test

De Friese coureur mocht al een paar keer aantreden in de post-season test in Abu Dhabi. Hij combineert een rol als test- en ontwikkelingscoureur met zijn verplichtingen als reservecoureur. De Vries deelt de reserverol met Stoffel Vandoorne. De zilverpijlen hebben nu bevestigd dat de beide coureurs ook in 2022 die functie behouden.

Mercedes presenteerde vrijdag de nieuwe W13 voor het aankomende Formule 1-seizoen. Lewis Hamilton en George Russell werden als rijders gepresenteerd in de formatie die afgelopen jaar het constructeurskampioenschap won.

Lees ook: Michael Masi niet langer wedstrijdleider

Lees ook: 108,7 miljoen kijkers voor Abu Dhabi's F1-finale

Lees ook: Brawn: Sprookje zoals Brawn GP zeer onwaarschijnlijk in 2022

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen