Horner en Wolff begraven strijdbijl na tumultueus 2021

door Patrick Wuite
3639737

Na veel meningsverschillen en een Koude Oorlog-achtige sfeer tussen Mercedes en Red Bull in 2021, hebben Christian Horner en Toto Wolff nu echt het hoofdstuk 'Abu Dhabi' en '2021' afgesloten en werpen ze een blik op 2022, nu de wintertesten voor het nieuwe seizoen zijn begonnen. 

Ja, er zit nog steeds wel wat oud zeer bij Mercedes. Wolff gaf een tijdje geleden al aan dat Mercedes Abu Dhabi 2021 nooit gaat vergeten. Nu de FIA actie heeft ondernomen, door wijzigingen door te voeren in de structuur van de wedstrijdleiding en door Michael Masi te ontslaan als wedstrijdleider, slaat Wolff deze bladzijde om en kijkt hij naar de toekomst.

"Er is zoveel gesproken over Abu Dhabi dat het uiteindelijk schade toebracht aan ons en aan alle aandeelhouders die verbonden zijn aan de sport. We moeten nu verder. Het gaat nu om 2022. Het spel is weer op de wagen, iedereen begint weer op nul, met nieuwe kansen en risico's", aldus Wolff tijdens de persconferentie in Barcelona.

Wolff Horner persconferentie 2022

Horner

Christian Horner was dezelfde mening toebedeeld. "We hadden vorig seizoen vanaf de eerste race tot de laatste race echt een geweldig gevecht, wat zorgde voor een toename in de populariteit van de sport. Misschien hebben we wat meningsverschillen gehad, maar laten we dat nu achter ons laten", vertelt de teambaas van Red Bull Racing. 

Lees ook: Hamilton hoopt op publicatie onderzoeksrapport Abu Dhabi

Lees ook: Grosjean heeft oplossing voor Abu Dhabi-controverse

Lees ook: Horner haalt uit naar Hamilton en Mercedes na ontslag Masi

 

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden