Grosjean heeft oplossing voor Abu Dhabi-controverse

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Romain Grosjean heeft een oplossing om een herhaling van de controverse in Abu Dhabi te voorkomen: Doe de pitstraat tijdens een Safety Car of een Virtual Safety Car dicht.

In de IndyCar mogen de coureurs tijdens de Safety Car niet zomaar naar binnen duiken. Ze moeten wachten totdat race control toestemming geeft, voordat ze mogen tanken en nieuwe banden mogen halen. Dat valt in de smaak bij oud-Formule 1-coureur Romain Grosjean en de Fransman denkt ook dat dit een herhaling van de gebeurtenissen in Abu Dhabi kan voorkomen.

"Zo heeft niemand een voordeel in zo'n situatie. Dit is dus zeker een optie", vertelt Grosjean in een filmpje op zijn eigen YouTube-kanaal. Hij voelt dan ook mee met Lewis Hamilton. "Als neutrale kijker was het fantastisch, maar eerlijk? Nee dat was het niet, maar dat is de sport sowieso niet", stelt de Fransman, die komend seizoen uitkomt voor het team van Andretti Autosport in de IndyCar. 

Grosjean - Indy
Foto: IndyCar Media

Crashgate

De Formule 1 heeft dit al een keer eerder gedaan in 2007 en 2008, toen er nog bijgetankt werd, alleen besloot men dit er af te halen in 2009, na de controverse in Singapore 2008, toen Nelson Piquet Jr. zijn wagen doelbewust in de muur parkeerde, om zo zijn teamgenoot Fernando Alonso te helpen, die uiteindelijk de race won. Crashgate, zoals dit werd genoemd, leidde tot een schorsing van vijf jaar voor Pat Symonds, die het samen met Piquet bedacht, en Briatore werd aanvankelijk voor het leven geschorst. Later werd dat teruggedraaid. 

Lees ook: Alonso dicht Schumacher grote toekomst toe

Lees ook: Motorsport Australië-baas verdedigt groot talent Masi

Lees ook: Horner haalt uit naar Hamilton en Mercedes na ontslag Masi

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden