Motorsportbaas Australië verdedigt groot talent Masi

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Eugene Arocca, de motorsportbaas van Australië, is in de bres gesprongen voor Michael Masi, die op 17 februari zijn baan als wedstrijdleider van de Formule 1 kwijtraakte. "Hij is echt een enorm talent", beweert Arocca.

Voordat Masi de overstap maakte naar de Formule 1, was hij werkzaam in de V8 Supercars, een Australische klasse, als wedstrijdleider, maar toen Charlie Whiting overleed, nam hij de rol van wedstrijdleider in de Formule 1 op zich en was hij drie jaar lang de wedstrijdleider van de Formule 1. Na de slotrace van 2021 lag hij onder vuur bij met name Mercedes en dat leidde ertoe dat Masi zijn baan kwijtraakte, iets wat Arocca niet eerlijk vindt.

"Het is heel makkelijk om kritiek te leveren van de zijlijn. Andere wedstrijdleiders zouden helemaal in paniek raken in zo'n situatie. Hij bleef rustig en maakte een beslissing. Dat is een karaktereigenschap van een sterk iemand", stelt Arocca.

Michael Masi in 2019

Terugkeer naar Australië

Arocca benadrukt dan ook dat Masi van harte welkom is in Australië om zijn oude werkzaamheden op te pakken. "Hij is gewoon een uniek talent en het zou zonde zijn als dat niet gebruikt wordt. We houden de deur dus op een kier", liet hij weten aan Speedcafe.

Lees ook: F1 aan Tafel: Vertrek Masi is slecht verhaal voor hele sport

Lees ook: F1 aan Tafel: Mercedes machtiger dan Masi

Lees ook: Horner haalt uit naar Hamilton en Mercedes na ontslag Masi

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen