F1 aan Tafel: Mercedes machtiger dan Masi

21 feb 2022 door Jacobine van den Berg
F1 aan tafel

De kogel is dan eindelijk door de kerk: Wedstrijdleider Michael Masi stapt op of zou hij onvrijwillig zijn stoeltje hebben moeten inleveren? Daarover gaat het in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel. Jeroen Mul bespreekt deze keer de actualiteiten en nog veel meer met wederom spraakmakende gasten.

De eerste gast is Jeroen Bleekemolen, coureur die onder meer de 24 uur van Le Mans heeft gedaan, maar ook de 12 uur van Sebring, Bathurst en Abu Dhabi. Daarnaast is hij ondernemer bij Raceplanet.

Andere generatie

Bleekemolen kent Eduardo Freitas heel goed door zijn deelname aan de WEC: "Hij is van een andere generatie, opzich in het werken is het een goede wedstrijdleider, hij is streng en hard maar voor de Formule 1 weet ik het nog niet..." 

Tim Coronel, rallycoureur en ondernemer bij Coronel Kart schuift ook aan. Tim Coronel is dit jaar nog actief geweest in de Dakar Rally in Saoedi-Arabië, samen met broer Tom. 

Veel belangen

Coronel zegt dat er veel belangen zijn bij Toto Wolff in de beslissing van de FIA over Masi: "Hij is aan het duwen om dit te creëren en draagt veel verschillende petjes. Hij heeft belangen bij Williams en bij sommige coureurs en is ook nog eens één derde eigenaar van Mercedes."

Blamage

En uiteraard mag ook Frans Verschuur niet ontbreken. De enige Nederlandse teambaas die ooit een Verstappen kampioen maakte vindt het vertrek van Masi een slecht verhaal voor de sport en noemt het een blamage. "Als een merk veel begint te zeiken krijg je dus je zin. Toto (Wolff red.) heeft zo lopen dauwen dat hij (Michael Masi red.) daar slachtoffer van is."

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Rob Steltman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

21 feb 2022 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen