Alonso dicht Schumacher grote toekomst toe

10-saturday-monza

Fernando Alonso dicht zijn collega coureur Mick Schumacher een grote toekomst toe. De Spanjaard liet in een interview met RTL weten dat zijn Duitse collega grote stappen maakt en in de toekomst een geduchte tegenstander kan worden.

"Ik mag Mick graag als coureur, hij is een zeer getalenteerd coureur", sprak Alonso. "Daarnaast vind ik hem ook nog eens een leuk persoon. Het debuutseizoen was een pittig jaar voor hem, de Haas was niet competitief om echt mee te doen. Dit jaar wordt alles nieuw. Als de Haas nu wel competitief genoeg is weet ik zeker dat Mick mee kan strijden."

Fernando Alonso tijdens Grand Prix Abu Dhabi 2021
Foto: Alpine Media Pool

Talent

Alonso ziet de achternaam van Schumacher niet als de reden voor de succesvolle toekomst. "Ik voorzie een grote toekomst. Dat is niet omdat hij toevallig de naam Schumacher op de helm heeft staan. Mick heeft in verschillende raceklasses laten zien wat hij kan. Het is een natuurtalent met een grote toekomst voor zich." 

Vader en zoon

Alonso kijkt uit naar een mogelijk podium met samen Mick Schumacher. "Het zou een speciaal moment zijn om samen met weer met een Schumacher op het podium te staan. Ik heb al eens met vader erop gestaan en nu met zoon. Dat zou extra speciaal zijn. Niet alleen voor mij, maar ook voor de sport", aldus de Spanjaard. "Ik hoop dan ook dat het gebeurt, voor hem en voor de Formule 1."

Lees ook: Richard Verschoor bemachtigt laatste vrije stoel in Formule 2

Lees ook: Lewis Hamilton hoopt op publicatie onderzoeksrapport Abu Dhabi

Lees ook: Motorsportbaas Australië verdedigt groot talent Masi

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen