Lewis Hamilton: Wij maken als team geen fouten

door Tim Koenders
alonso sprint imola

Lewis Hamilton is ervan overtuigd dat Mercedes geen fouten heeft gemaakt als het gaat over de nieuwe Formule 1-auto's. De nieuwe reglementen kunnen voor opschudding zorgen maar de zevenvoudig wereldkampioen is daar niet bang voor.

De eerste testdag in Barcelona zit erop en dus weten de teams, coureurs maar ook de fans al iets meer over de Formule 1 auto’s van 2022. De nieuwe reglementen zorgen ervoor dat niemand weet waar welk team staat. Volgens Lewis Hamilton is dat iets wat dit seizoen zeer interessant maakt. Toch is hij niet bang dat Mercedes snelheid ten opzichte van de concurrentie verliest. “Waarom zou je zoiets denken, we hebben acht titels op rij gewonnen.” Dat liet de Brit weten tegenover Motorsport.com.

Mercedes / 2018
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Concurrentie in de gaten houden

Lewis Hamilton liet daarnaast weten wel nieuwsgierig te zijn naar wat andere teams bedacht hebben. De Mercedes-coureur heeft veel rondgekeken. “Afgelopen jaren leken de auto’s altijd wel op die van het jaar ervoor. Dit jaar zijn de auto’s helemaal nieuw. Ik wist hoe onze auto eruit zou komen te zien maar die van de anderen zie ik vandaag voor het eerst.” Verder laat Hamilton weten dat hij al verschillende interessante dingen gezien heeft, bijvoorbeeld de sidepods van de Red Bull. “Het belangrijkste is om erachter te komen waarom anderen bepaalde keuzes gemaakt hebben." Als antwoordt op de vraag of het kan dat Mercedes iets gemist heeft antwoordt hij: "Wij maken geen fouten. Tuurlijk zijn er risico's maar echte fouten maken we niet."

Lees ook: Hamilton hoopt op publicatie onderzoeksrapport Abu Dhabi

Lees ook: Motorsport Australië-baas verdedigt groot talent Masi

Lees ook: Ralf Schumacher: Russell kan Hamilton verslaan

 

 

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden