Nieuwe livery voor Alfa Romeo tijdens GP Stiermarken

2021-Styrian-Grand-Prix-Thursday

Alfa Romeo gaat de Grand Prix van Stiermarken in een special livery rijden. Het team viert zijn 111e verjaardag en voor die speciale mijlpaal wordt de auto omgetoverd als eerbetoon aan de C41-auto's. Aansluitend werd bekend gemaakt dat Robert Kubica het stoeltje van Kimi Räikkönen overneemt in de eerste vrije training. 

Het eerbetoon aan de C41-auto's is volgens het team maar een van de gebeurtenissen waarmee de verjaardag van Alfa Romeo wordt gevierd. In Arese wordt een volledig programma opgezet die de geschiedenis en het autosporterfgoed van het merk tot leven brengt.


Het team laat weten verwachtingsvol naar Oostenrijk te gaan. Naar eigen zeggen laten ze een moeilijk 2020 seizoen achter de rug en kijken ze met enthousiasme uit naar de Grand Prix van Stiermarken en de Grand Prix van Oostenrijk. "We gaan naar Oostenrijk, klaar om te strijden en terug in de punten te komen, klaar om onze progressie voort te zetten."

Robert Kubica / Alfa Romeo Racing / Barcelona / 2020
Foto: Mediahub Sauber Group (Frederic Le Floc'h / DPPI)

Kubica

Tevens gaat reservecoureur Robert Kubica de eerste vrije training tijdens de Grand Prix van Stiermarken rijden. Teambaas Frédéric Vasseur zegt dat Kubica een belangrijke rol binnen het team heeft. "Het is zeer waardevol om hem in de auto te hebben in Oostenrijk, vooral omdat we twee weken op dezelfde locatie zullen racen."

Kubica zelf ziet er ook weer naar uit om in de auto te stappen: "Het team heeft vooral de laatste tijd grote stappen voorwaarts gemaakt en je voelt het vertrouwen in de hele ploeg. Ik weet hoe belangrijk het is om het momentum vast te houden en ik ben klaar om mijn rol te spelen om ervoor te zorgen dat de twee weekenden in Oostenrijk zo succesvol mogelijk worden."

Lees ook: Mick Schumacher: “Red Bull Ring is een speciaal circuit”

Lees ook: Bleekemolen: “Het zal om honderdsten gaan in Oostenrijk”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Stiermarken

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden