Kubica vervangt Räikkönen opnieuw bij Alfa Romeo

Kubica-alfa-romeo-dutch-grand-prix

Robert Kubica gaat ook tijdens de Italiaanse Grand Prix de plek innemen van Kimi Räikkönen. Dat laat Alfa Romeo woensdagavond weten. Kubica verving Räikkönen ook al tijdens de Dutch Grand Prix, toen de Fin een positieve coronatest afleverde. 

Op de zaterdag tijdens de Dutch Grand Prix kwam het nieuws naar buiten dat Räikkönen positief was getest op het coronavirus. Het team van Alfa Romeo zette reservecoureur Kubica in als vervanger voor de rest van het weekend en leverde goed werk in het restant van het weekend. De 41-jarige Räikkönen ging per direct in quarantaine maar zit vanwege de strenge coronaregels nog steeds thuis in isolatie.

“Van de gezondheidsautoriteiten moet hij in quarantaine blijven"

Om die reden heeft Alfa Romeo de knoop moeten doorhakken en gaat het raceweekend op Monza in met Antonio Giovinazzi en Kubica.

“Alfa Romeo kan bevestigen dat reservecoureur Robert Kubica de plaatsvervanger zal zijn van Kimi Räikkönen tijdens de Italiaanse Grand Prix”, legt het team uit. “Kimi heeft de race in Zandvoort moeten missen en mag nog niet terugkeren in de cockpit. Hij moet van de gezondheidsautoriteiten nog thuis in quarantaine blijven. Kubica, die het bewonderenswaardig goed deed tijdens de Dutch Grand Prix, gaat terugkeren in de auto als teamgenoot van Giovinazzi."

https://twitter.com/alfaromeoracing/status/1435634320178388994

Lees ook: Räikkönen mist Dutch GP na positieve coronatest

Lees ook: Kimi Räikkönen zet punt achter F1-carrière

Lees ook: Albon naar Williams in 2022 naast Latifi

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden