Bottas: tempo in ontwikkelen is essentieel voor Stake F1 team's succes

Valtteri Bottas 2023 terugblik seizoen Alfa Romeo

Valtteri Bottas, voormalig Mercedes-coureur, nu bij Stake F1, benadrukt dat Sauber, het team achter Stake, moet versnellen in het implementeren van verbeteringen. Hij maakt zich vooral zorgen over de tijd die het duurt om updates, die getest worden in de windtunnel, daadwerkelijk op de Formule 1-auto toe te passen. Ondanks een goede start in 2022 eindigde het toenmalige Alfa Romeo teleurstellend in 2023. Bottas, die de faciliteiten bij Sauber als minder geavanceerd beschrijft dan bij Mercedes, heeft hoop op verbeteringen met de komst van voormalig McLaren-technisch directeur James Key.

Zorg over vertraging bij upgrades

Valtteri Bottas maakt zich zorgen over hoelang het duurt om updates die vanuit de windtunnel worden ontdekt daadwerkelijk op de auto te krijgen bij Stake F1. In een interview met Motorsport.com deelde de Fin zijn zorgen: "Voor ons is op dit moment de snelheid waarmee we upgrades kunnen realiseren een belangrijk aandachtspunt." Hij wijst op de vertraging tussen de ontdekking van een upgrade in de windtunnel en het daadwerkelijk toepassen ervan op de auto. Alfa Romeo

( Stake F1 team, voorheen Alfa Romeo) 

Noodzakelijke verbeteringen Stake F1

Met de recente toevoeging van voormalig McLaren-technisch directeur James Key aan het team, hebben Bottas en Key al gesproken over de benodigde verbeteringen in chassis en aerodynamica. Bottas benadrukt dat er op zowel mechanisch als Aero-gebied werk aan de winkel is. "Er zijn hier en daar wat dingen met betrekking tot het chassis en de balans van de auto, maar ook aan de aero-kant moet er werk worden verricht”, vertelt hij aan motorsport.com. Deze stap is cruciaal voor Stake F1 team om competitiever te worden en de strijd aan te gaan met teams in het middenveld, voordat Audi zijn intrede doet in 2026.

 

Lees ook: FIA verliest opnieuw kopstuk, maar bevestigt nieuwe sportief directeur

Lees ook: Williams en Mercedes verlengen samenwerking

Lees ook: Carlos sainz hoopt op "makkelijkere" 2024 auto

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden