Williams en Mercedes verlengen samenwerking

Williams-bolide

Het team van Williams heeft de samenwerking met Mercedes verlengd. Daardoor zal de Duitse motorleverancier motoren blijven leveren aan het team uit Grove tot 2030.

Williams en Mercedes werken sinds de start van het V6-tijdperk in 2014 samen en dat leverde vooral in de beginjaren van het huidige motorreglement succes op, toen Williams nog Mercedes af en toe kon uitdagen voor de overwinning. Williams werd knap derde in 2014 en 2015, maar zakte vervolgens weg. De afgelopen jaren heeft het team tekenen van herstel getoond. Zo werd Williams zevende in het constructeurskampioenschap in 2023 onder leiding van de nieuwe teambaas James Vowles. Hij is blij dat de samenwerking met Mercedes wordt voortgezet de komende jaren.

"Het is een positieve stap voor ons om de doelen die we voor middellange termijn en lange termijn hebben gesteld te halen. We werken nu al een tijdje samen met Mercedes en zijn blij dat we het volgende tijdperk ingaan met Mercedes-motoren", stelt Vowles.

Mercedes-baas Toto Wolff is ook in zijn nopjes met de contractverlenging. "We werken sinds 2014 nauw samen met Williams. Het team is druk bezig om weer competitiever te worden en wij helpen Williams daar graag bij door motoren te leveren", aldus Wolff.

Williams 2023 las vegas

Lees ook: Ruud Hendriks en Indy Dontje te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Carlos Sainz hoopt op 'makkelijkere' 2024-auto

Lees ook: Nyck de Vries: Was bij AlphaTauri niet op mijn plek

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden