Nyck de Vries: “Was bij AlphaTauri niet op mijn plek”

door Tim Koenders
Nyck de Vries Pierre Hamelin

Nyck de Vries zegt dat hij niet op zijn plek was bij AlphaTauri. De Nederlander werd na tien races vervangen door Daniel Ricciardo. Dat kwam voor hem niet als een totale verrassing. 

Nyck de Vries moest invallen voor Alexander Albon bij Williams tijdens de Grand Prix van Italië in 2022. De Nederlander eindigde als negende tijdens zijn onverwachte debuut. Mede door dit goede resultaat bemachtigde De Vries een stoeltje bij AlphaTauri voor 2023. Wat zijn eerste seizoen in de Formule 1 had moeten worden eindigde in een teleurstelling. Na teleurstellende resultaten moest de AlphaTauri-coureur na tien races plaatsmaken voor Daniel Ricciardo. Na tien races wist De Vries nog geen punten te pakken.

Nyck de Vries auto zaterdag Miami 2023

Kwam niet als een verrassing

“Ik ben een perfectionist. Als ik terugkijk zijn er zeker situaties waarvan ik nu denk dat ik ze beter had kunnen doen. Ik denk dat ik daar niet helemaal op mijn plek was. Het werkte gewoon niet.” Dat liet De Vries weten in een interview met De Telegraaf. “Ik kreeg natuurlijk niet alles mee maar ik kan niet zeggen dat de beslissing als een verrassing kwam, ik ben niet naïef. Dit is ook part of the business. Ik ben al heel dankbaar dat ik deze kans gekregen heb.”

Lees ook: Frédéric Vasseur: ''Ferrari-auto is 95 procent nieuw in 2024''

Lees ook: Allison: Mercedes 2024 wordt totaal ander concept

Lees ook: Lando Norris: ''Ben altijd al kritisch op mezelf geweest''

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden