Kevin Magnussen tevreden met drie punten in Imola

alonso sprint imola

Kevin Magnussen is tevreden met de drie punten die hij in Imola oppakt voor het team van Haas. Tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna haalt hij in zowel de sprintrace als de hoofdrace punten. Hij is daar zeer tevreden mee.

Magnussen vertelt aan F1.com dat het team hoge verwachtingen had aan het begin van de race. Mede dankzij zijn prestatie in de sprintrace waar hij als vierde eindigde en dus een goede uitgangspositie had voor de race. De Deense coureur moest aan het einde hard werken om aan zijn punten te komen, terwijl zijn eerste stint op de intermediate banden wel goed ging. 

Kevin Magnussen in gevecht op de baan Imola 2022
Foto: Haas F1 Team Media

Trage pitstop

Daarnaast had Magnussen een trage pitstop en kwam hij iets te laat binnen voor slicks. Andere teams hadden hem ondertussen ingehaald en dus moest hij veel vechten en verdedigen voor zijn plaats. Het heeft zijn vruchten afgeworpen want de Deen verlaat Imola met drie punten die hij heeft opgepakt in de sprintrace én de hoofdrace. "Ik ben tevreden", zegt hij opgewekt.

Schumacher

In tegenstelling tot zijn teamgenoot pakte Mick Schumacher geen punten in Imola. Hoewel de Duitse coureur een tiende plaats behaalde in de sprintrace kon hij de stijgende lijn niet doorzetten. In de openingsronde van de race spinde hij en daarna kon hij niet meer terugkomen door het veld. Hij eindigt dan ook slechts op een zeventiende plek.

Lees ook: AlphaTauri-coureurs verlaten Imola met gemengde gevoelens

Lees ook: Max Verstappen wint prestigieuze Laureus Award

Lees ook: Lewis Hamilton na blauwe vlag Verstappen: Laat zien hoe fout we het hebben

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen