AlphaTauri-coureurs verlaten Imola met gemengde gevoelens

10-saturday-monza

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda verlaten de Grand Prix van Emilia-Romagna met gemengde gevoelens. Tsunoda reed een sterke race en verlaat Imola met punten, terwijl Gasly niet verder kwam dan de dertiende plek. Gasly hield wel Lewis Hamilton achter zich in de tweede helft van de race.

"Ik heb eigenlijk de hele race met een grote Mercedes in m'n spiegels gereden, terwijl ik naar de achterkant van Alex Albon's auto keek", zegt Gasly tegen F1.com. De Fransman is gefrustreerd dat hij de Williams-auto niet kon inhalen. Ook niet met de hulp van de DRS.

Toch relativeert hij de plek in het veld waar hij reed. Volgens hem wist het team van tevoren dat van achteren naar voren komen in de race moeilijk zou zijn. "We zien er van onszelf competitief uit, maar als we in het verkeer komen is het toch moeilijk om in te halen. Daarvoor betalen we nu de prijs", aldus Gasly.

Punten voor het team

Ondanks een tegenvallende prestatie voor Gasly neemt teamgenoot Tsunoda wel punten mee naar huis. Daar is de Japanner enorm blij mee, zeker nadat zijn voorgaande races niet al te best verliepen voor hem. Tsunoda had dan ook niet verwacht dat de auto beter zou presteren dan in Australië. Hij is tevreden met de ontwikkeling van de auto in de afgelopen week en benadrukt dat het vooral een bedankje is naar het team in de Italiaanse fabriek die keihard hebben gewerkt. "Het werk wat zij hebben verricht is geweldig, dus ik ben blij dat ik 'dankjewel' kan zeggen met mijn race. Hopelijk houden we het zo", aldus Tsunoda. 

Lees ook: Sebastian Vettel: Ik lieg niet, dit is net een overwinning

Lees ook: George Russell: P4 was gisteren nog onwijs buiten bereik

Lees ook: Charles Leclerc steekt hand in eigen boezem

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen