Sebastian Vettel: Ik lieg niet, dit is net een overwinning

door Frederique van Grinsven
alonso sprint imola

Aston Martin pakt voor het eerst dit seizoen punten in Imola en dat met beide auto's. Sebastian Vettel haalt het optimale uit de auto naar boven en eindigt uiteindelijk P8. "Voor ons is het net een overwinning en om beide auto's in de punten te hebben is nog leuker."

Een positie voor punten pakt Vettel direct bij de start en springt van P13 naar P9, mede dankzij de crash tussen Daniel Ricciardo en Carlos Sainz. "We hebben kunnen profiteren van de eerste ronde en vanaf daar was het overleven. Ik weet dat we niet veel snelheid hebben, dus het ging allemaal om bandenmanagement zonder te veel frontgraining."

We werden opgegeten

Volgens de Duitse coureur is veel te danken aan de weersomstandigheden, maar de keuze om als een van de eerste naar binnen te komen voor droogweerbanden voegde veel toe aan het uiteindelijke resultaat. "Gisteren toen het droog was hadden we de snelheid niet en toen werden we opgegeten. Vandaag konden we snelle auto's langer achter ons houden, door het weer en het maken van de juiste call op het juiste moment."

Hoewel de voorspelling was dat de regen zijn terugkeer zou maken, bleef het na ronde 18 droog. "Jammer want ik hou van deze omstandigheden, maar na de pitstop zat ik vast achter Bottas terwijl die ronden voelde ik juist dat ik iets meer pace kon vinden."

Sebastian Vettel Imola GP zondag race

Foto: Aston Martin

Eerste punten

Lange tijd kon de 34-jarige coureur een gat behouden tot de Haas en Alpha Tauri achter, totdat Vettel achter Yuki Tsunoda terecht kwam op P8. Teamgenoot Lance Stroll eindigt ook voor het eerst in de punten en zo staat Aston Martin nu met 5 punten in het constructeurskampioenschap.

Lees ook: George Russell: P4 was gisteren nog onwijs buiten bereik

Lees ook: Charles Leclerc steekt hand in eigen boezem

Lees ook: Lewis Hamilton na blauwe vlag Verstappen: Laat zien hoe fout we het hebben

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen