Charles Leclerc steekt hand in eigen boezem

3639737

Charles Leclerc steekt na de Grand Prix van Emilia-Romagna de hand in eigen boezem. De Ferrari-coureur reed de gehele race op een podiumplaats achter Sergio Pérez maar verloor de macht over het stuur toen hij wilde aanvallen. Leclerc is teleurgesteld en vooral in zichzelf. 

De teleurstelling is van Leclerc's gezicht af te lezen. Hij vertelt aan F1.com dat hij zijn volle honderd procent gaf in de laatste rondes van de race, maar dat dat teveel is geweest. Daardoor eindigde zijn race in tranen en belandde hij in de muur na een spin. "In plaats van een derde plaats zijn we zeven punten verloren. Zeven punten die aan het einde van het seizoen heel belangrijk kunnen zijn", zegt Leclerc. 

Red Bull is sterk

Leclerc bekent dat Red Bull in Imola enorm sterk en snel reed. De teleurstelling is bij hem dan ook groot, vooral omdat hij denkt dat de derde plaats het beste resultaat voor Ferrari had kunnen zijn. Ook moest Leclerc tijdens de grand prix alleen de klus klaren. Teamgenoot Carlos Sainz viel in de eerste ronde van de race uit nadat hij crashte met Daniel Ricciardo. 

Leclerc zegt ook dat de auto iets anders op hem reageerde in de fatale ronde. Dat is volgens hem geen excuus maar wel een goed punt waar ze met het team naar moeten kijken. Ook om zo effectief te reageren op het sterke Red Bull-team. Hij zegt dan ook dat hij de ronde waar het in misging goed gaat bestuderen om te kijken wat hij fout heeft gedaan. "De derde plaats was het beste wat we konden doen. We hadden derde moeten zijn, maar ik was geen derde", aldus een teleurgestelde Leclerc.

Lees ook: Carlos Sainz: Boeten voor andermans fout

Lees ook: Lando Norris: Ik hou van deze omstandigheden

Lees ook: Max Verstappen blij na maximale punten in Imola: 1-2 zeer verdiend

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden