Lando Norris: Ik hou van deze omstandigheden

alonso sprint imola

McLaren klimt na een moeilijke seizoensstart langzaam weer omhoog in de rangorde. Lando Norris pakt het eerste podium voor het Britse team dit jaar en eindigt door een late fout van Charles Leclerc op P3.

Norris maakte een sterkte start en sprong van P5 naar P3 in de eerste bocht, maar kon de Ferrari van Leclerc uiteindelijk niet achter zich houden tot de slotfase van de race. Een uiteindelijke podiumplek komt dan ook onverwacht. "We hebben een geweldige race gehad, een geweldig weekend ook. Om een Ferrari te verslaan is veel beter dan we hadden verwacht", zegt Norris nadat de geblokte vlag viel. "Van waar we zaten in de eerste race en dan nu een podium. Het team verdient het, echt een top job!"

Vooruitgang voor McLaren 

De eerste race van het seizoen in Bahrein eindige in tranen met beide McLaren bolides buiten de punten door remproblemen. De reden voor de grote stap voorwaarts is volgens de 22-jarige simpel: "Het saaie antwoord is gewoon hard werken. Iedereen hier en in de fabriek heeft veel tijd en moeite erin gestoken."

Lando Norris McLaren Imola zaterdag sprint
Foto: McLaren

Foto: McLaren

Het loont allemaal

Maar ook Norris zelf voelt zich goed in de regen die het weekend teisterde: "We hebben kunnen profiteren van de lastige omstandigheden, ik hou van deze omstandigheden dus ik ga dan altijd wel goed. Het is een mix, hard werken en een goed weekend en het loont allemaal." 

Lees ook: Max Verstappen blij na maximale punten in Imola: 1-2 zeer verdiend 

Lees ook: Ben jij de grootste GP-kenner van Nederland?

Lees ook: Théo Pourchaire wint F2-race na finish onder safety car

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden