Théo Pourchaire wint F2-race na finish onder safety car

alonso sprint imola

Théo Pourchaire wint zondagochtend de hoofdrace van de Formule 2. Hij startte de race als zevende. Enzo Fittipaldi behaalt met zijn tweede plek zijn eerste podium. Ralph Boschung maakt het podium compleet. Meerdere kanshebbers hebben het podium aan zich voorbij laten gaan. 

Na een hoop safety cars en genoeg uitvallers, wint Pourchaire de race terwijl er gefinisht wordt onder de laatste safety car. Liam Lawson is in ronde 32 van de baan gegaan, maar de rommel op de baan kon niet snel genoeg worden opgeruimd, waardoor de safety car situatie tot het eind van de race van kracht bleef.

Genoeg crashes

Nog voor ze de eerste bocht bereikt hadden, waren Dennis Hauger en Jack Doohan al afgeschreven voor deze Feature Race. Doohan maakte contact met Hauger, waarna Hauger de muur raakte en in het gras belandde. Doohan wist zijn auto nog wel naar de pitstraat te rijden. 

De man die vanaf pole position startte, Jüri Vips, parkeerde zijn auto ook in de muur. Nadat hij wijd ging, kwam hij in het gras en het grind terecht. Daarmee was de race voor hem ook klaar, terwijl hij een grote kans maakte op de overwinning. 

Niet veel later rijdt de volgende kanshebber voor de winst van de baan, Roy Nissany. Ook hij gaat wijd, waarna hij precies voor de pitstraat tegen de muur knalt. Hij kan zijn auto nog wel de pitstraat inrijden, maar door de rommel op de baan komt er alsnog een virtual safety car

Lees ook: Pierre Gasly: Zhou had meer ruimte moeten laten

Lees ook: Roman Stanek wint spannende F3 Feature Race

Lees ook: Yuki Tsunoda: Blij met progressie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden