Pierre Gasly: Zhou had meer ruimte moeten laten

3639737

Pierre Gasly start de Grand Prix van Emilia-Romagna als zeventiende. De sprint ging niet volgens plan aangezien de Fransman in contact kwam met Guanyu Zhou. Zhou viel uit en Gasly had een lekke band.

Het weekend voor Pierre Gasly gaat niet zoals hij van tevoren had gedacht. Tijdens het thuisweekend van AlphaTauri zit de snelheid er nog niet in. Beide mannen van AlphaTauri vielen uit in het eerste deel van de kwalificatie op vrijdag. Gelukkig voor hen kregen ze een kans dit goed te maken in de sprint. Voor Gasly was de kans op een goed resultaat al snel verkeken. De Fransman met startnummer tien kwam in contact met Zhou. Hij kon zijn weg wel vervolgen maar moest naar binnen voor een nieuw setje banden en een nieuwe voorvleugel. Door een Safety Car kon hij nog wel aansluiten en een aantal posities winnen. Uiteindelijk eindigde de Fransman als zeventiende.

Gaat moeilijk worden

Gasly liet tegenover F1.com weten dat hij vindt dat Zhou beide coureurs in leven had kunnen houden. “We gingen naast elkaar de zevende bocht in. Dat is geen ideale plek om naast elkaar te rijden. Als hij wat meer ruimte had gelaten hadden we er met zijn tweeën doorheen gekund.” Uiteraard vindt Gasly het erg jammer hoe het is gegaan maar dat hoort bij het racen. Veel vertrouwen heeft hij nog niet voor de race. “We moeten kijken hoe we hier een resultaat uit gaan halen. Misschien een andere strategie of een andere achtervleugel of zoiets.”

Lees ook: Hero or Zero: VT2 en sprint Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Verstappen wint de sprintrace van de GP van Emilia-Romagna

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia Romagna

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden