Roman Stanek wint spannende F3 Feature Race

door Zus Veldkamp
10-saturday-monza

Roman Stanek wint de spannende Formule 3 Feature Race. Hij haalde Oliver Bearman in de voorlaatste ronde in en pakte zo de overwinning. Hij staat samen op het podium met Jak Crawford en Isack Hadjar. 

Roman Stanek wint na een zinderende strijd met Oliver Bearman de Formule 3 Feature Race, die vol zat met Safety Cars, wat het racen lastig maakte. In de top was het spannend tot het laatste moment. Een opdrogende baan en problemen met banden voor vele coureurs zorgde voor drie Safety Cars en vijf uitvallers.

Chaotische Safety Car restart

Zane Maloney, die veel rondes aan de leiding heeft gelegen was iets te goed wakker tijdens de tweede herstart. Hij ging te vroeg op zijn gas en spinde er in de bocht uit. Hij kon niet meer wegkomen wat zorgde voor nog een Safety Car. Bearman had daarvoor Stanek nog in kunnen halen en had de eerste positie overgenomen. Tijdens de herstart kwam hij goed weg en trok zelfs een gaatje, maar door het pushen kon Stanek goed terug komen. Dit zorgde voor een zinderend gevecht in de laatste ronde tussen de beide coureurs, waar Stanek als winnaar uit is gekomen. Daarna verloor hij ook P2 aan Crawford. 

Helaas zorgde Bearman ook voor drama in de laatste ronde. Hij wordt ingehaald door Grégoire Saucy die hij vervolgens flink in de rondte tikt. Hadjar en Arthur Leclerc kunnen hem maar net op tijd ontwijken. Uiteindelijk wordt Bearman vierde en mist daarmee net het podium.

Inhaalrace Leclerc en Schumacher

Arthur Leclerc heeft een spectaculaire inhaalrace gereden. Hij startte vanaf P21 en is vijfde geëindigd, wat betekent dat hij zestien plaatsen goed gemaakt heeft. Ook David Schumacher heeft er een inhaalrace van gemaakt. De Duitster moest vanaf P29 starten en is uiteindelijk viertiende geworden. Hij heeft vijftien plaatsen goed kunnen maken en is net niet in de punten geëindigd.

Lees ook: Yuki Tsunoda: Blij met progressie

Lees ook: Sebastian Vettel: Softs maakten het lastig

Lees ook: Valtteri Bottas gaat voor top vijf

 

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden