Sebastian Vettel: Softs maakten het lastig

door Gijs Leuvenink
alonso sprint imola

Aston Martin-coureur Sebastian Vettel kijkt met een ontevreden gevoel terug naar de sprintrace op Imola. De Duitser denkt dat de terugval van plek negen naar plek dertien te danken is aan de keuze voor de zachte band.

"We hadden problemen om de auto op snelheid te houden op de zachte banden", vertelde Vettel aan F1.com. "De bandendegradatie maakte aan het einde van de sprint ook nog eens het lastig voor ons. We hebben gedaan wat we konden doen, maar het is teleurstellend verlopen."

Veel ingehaald

"Door de degradatie van de zachte banden werden we aan het einde links en rechts ingehaald door de concurrentie", vervolgde Vettel. "We kunnen daardoor wel concluderen dat mijn eerste keus voor de race van morgen niet de softs zal zijn. Over de hardere banden ben ik optimistischer, maar dat de concurrenten ook zijn."

Slijtage

Dat Sebastian Vettel op de zachte banden startte, is volgens hem een veilige keuze geweest. "Dat we dat gedaan hebben is niet gek, we wilden de eerste ronden profiteren van de snelheid die de zachte banden bieden. Dat de slijtage zo toegeslagen heeft is jammer. De concurrentie heeft hetzelfde, ik heb andere auto's gezien met dezelfde slijtage."

Lees ook: Geen succes voor Alpine tijdens sprintrace

Lees ook: Carlos Sainz: Blij met vierde plek in de sprintrace

Lees ook: Kevin Magnussen: We hadden op rode band moeten staan

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden