Carlos Sainz: Blij met vierde plek in de sprintrace

door Gijs Leuvenink
alonso sprint imola

Ferrari-coureur Carlos Sainz kijkt tevreden terug naar de sprintrace op Imola. De Spanjaard startte na een mislukte kwalificatie als tiende en kwam na een knappe inhaalrace als vierde over de streep.

"Dit was absoluut het beste wat ik er vandaag uit kon halen", vertelde een opgeluchte Carlos Sainz tegenover  F1.com. "Ik ben dan ook erg blij met de comeback van vandaag. We hebben een hele goede start gehad en ronde voor ronde kwamen we verder naar voren door het veld heen. Vandaag hebben we het goed gedaan."

Optimisme voor race

Sainz ziet kansen voor de race van zondag om toe te slaan en voor de prijzen mee te doen. "Ik heb het mezelf in de kwalificatie erg lastig gemaakt door te crashen in de tweede kwalificatieronde. Het is goed om te zien dat we de auto zo snel naar voren konden brengen. Hiermee kunnen we morgen de strijd zeker aan."

Concurrentie van Red Bull

Ondanks het optimisme voor zondag, waakt de 27-jarige Sainz voor de Red Bull-wagens. "We moeten onze racepace naast die van de Red Bull's gaan leggen en te kijken of we daar iets kunnen halen. Zij zagen er vandaag erg snel uit. Misschien moeten we voor morgen iets vinden om sneller te zijn dan hen."

Lees ook: Hero or Zero: VT2 en sprint Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Sergio Pérez: 1-2 zou ideaal zijn

Lees ook: Charles Leclerc: Morgen moeten we er staan

 

 

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden