Charles Leclerc: Morgen moeten we er staan

door Tim Koenders
10-saturday-monza

Charles Leclerc start de Grand Prix van Emilia-Romagna als tweede. De Monegask leek op weg naar de eerste startplek maar moest Verstappen in de eindfase toch voorbij laten. Leclerc verloor veel snelheid door problemen met zijn banden.

Charles Leclerc leek lang op weg naar de overwinning van de sprint op Imola. Bij de start kwam hij goed weg en zette zijn Ferrari direct voor de slecht startende Verstappen. De Ferrari-coureur reed niet echt weg maar had de race toch onder controle. In de laatste rondes had de Monegask met startnummer zestien problemen met zijn banden. Verstappen sloot aan en kwam er zelfs voorbij. Charles Leclerc start wel op de eerste startrij maar niet als eerste.

Problemen linker voorband

Leclerc kijkt na afloop van de sprint met gemengde gevoelens terug. “We starten gewoon op de eerste rij dus dat is goed. Ik had problemen met mijn linkervoorband. Tot de problemen zag de snelheid er erg goed uit.” Dat liet de Ferrari-coureur weten aan Naomi Schiff na afloop. “We moeten het analyseren zodat we er morgen weer staan.” Ferrari rijdt dit weekend in eigen land en dat viel Leclerc ook op. “Altijd als we in Italië rijden krijgen we zo ontzettend veel support.”

Lees ook: Verstappen wint de sprintrace van de GP van Emilia-Romagna

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia Romagna

Lees ook: Williams optimistisch richting Imola

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen