Williams optimistisch richting Imola

alonso sprint imola

Williams gaat met een goed gevoel richting Imola, nadat het team in Australië één punt wist te pakken. Ondanks dat het Britse team de afgelopen keren niet wist te scoren in de Grand Prix van Emilia-Romagna, kijken ze uit naar deze aankomende race.

In Australië wist Alexander Albon het eerste punt van het seizoen binnen te slepen voor het team van Williams. Het team kijkt daarom ook vol vertrouwen uit naar de race in Imola. “Hopelijk kunnen we het momentum meenemen naar aankomende race”, zegt Albon. Voor de Brits-Thaise coureur wordt het zijn eerste sprintrace in de Formule 1. “Het lijkt me een leuke uitdaging en schept ook kansen voor ons.”

 

Eerste Europese race

Vanaf aanstaande vrijdag zullen de teams voor het eerst dit seizoen een raceweekend in Europa gaan afwerken. Hoofd-voertuigprestaties bij Williams, Dave Robson, is blij dat de bolides na drie races ver weg weer even terug naar de fabriek konden. “Het is fijn dat we de auto’s in de fabriek weer helemaal klaar konden maken voor aankomende race”, aldus Robson.

Mooie uitdaging

In voorgaande races in Imola wist Williams niet in de punten te eindigen, ondanks dat ze het er naar eigen zeggen wel goed deden. Volgens Robson wacht het team een mooie uitdaging: “We hebben maar één training om de juiste afstelling te vinden, want daarna is gelijk de kwalificatie. Dat wordt zeker niet gemakkelijk, maar is wel een leuke uitdaging.”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Charles Leclerc bestolen van horloge in Italië

Lees ook: Günther Steiner blijft fan van F1-sprintraces

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden