Günther Steiner blijft fan van F1-sprintraces

door Jacobine van den Berg
3639737

Günther Steiner kijkt uit naar het raceweekend in Italië. In Imola zal de eerste sprintrace van 2022 plaatsvinden. Vanwege een korte voorbereiding door slechts één vrije training voordat de kwalificatie plaatsvindt, zal het niet makkelijk zijn. Desondanks is Steiner fan van het format.

De eerste vrije training zal zeer belangrijk zijn in Imola, omdat de sessie op de vrijdagmiddag de kwalificatiesessie is. De teams hebben daarom slechts één uur om de juiste afstelling te vinden. Steiner denkt dat dit nog moeilijker is in 2022 dan dat het in 2021 al was.

Onervarenheid

“Met de moeilijkheden van deze auto’s en de onervarenheid die we ermee hebben, zal het niet makkelijk zijn. Het is hetzelfde voor iedereen hetzelfde”, zegt de Haas-teambaas in de vooruitblik van het Amerikaanse team. Steiner is ervan overtuigd dat sprintraces goed zijn voor de Formule 1 en kijkt uit naar de eerste van 2022.

Schumacher en Magnussen Australië 2022

Sterke start

Haas kent tot nu toe een sterke start. Nadat het in 2021 geen enkel punt wist te scoren, was het de terugkerende Kevin Magnussen die in Bahrein als vijfde over de finish te kwam. In Saoedi-Arabië wist de Deen opnieuw punten te scoren. Mick Schumacher wacht nog altijd op zijn eerste puntenfinish in de Formule 1.

Lees ook: Charles Leclerc onder indruk van analyses Ferrari

Lees ook: Daniel Ricciardo blij met nieuwe circuits

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen heeft geen keuze

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden